Проїзд у комунальному транспорті Києва знову стає платним

Проїзд у комунальному транспорті Києва знову стає платним
Stanislav Shulga
Stanislav Shulga
1 778

Українська столиця поступово повертається до звичного ритму життя. У зв’язку з цим влада Києва має намір відновити повноцінну роботу комунального транспорту. З 16 травня проїзд знову став платним. Як і раніше, транспортну картку можна поповнити в терміналах самообслуговування, через «Київ Цифровий» або онлайн-сервіси. Один із найзручніших варіантів оплати пропонує Portmone. Докладніше — читайте в нашій статті.

Як працює громадський транспорт у Києві та інших містах

За словами мера столиці Віталія Кличка, повернення колишніх правил проїзду спричинене необхідністю в наповненні міського бюджету для подальшого забезпечення транспортних підприємств паливом і електроенергією. Крім того, постійно потрібні кошти для нарахування заробітної плати працівникам комунальних компаній. Ціна проїзду залишається на довоєнному рівні — 8 грн.

Наземний громадський транспорт столиці працює з 6:00 до 23:30, метрополітен — з 6:00 до 22:00.

В інших містах ситуація трохи інакша. З 16 травня нарешті запущено тролейбуси та автобуси деякими маршрутами в Харкові. Транспорт курсує з 7.00 до 19.00, до кінця місяця планується відновлення роботи метро. Проїзд поки що залишається безоплатним, як і в Сумах. У Чернігові роботу комунального транспорту буде відновлено з 19 травня.

Швидке онлайн-поповнення Kyiv Smart Card через Portmone

Купити одноразовий квиток можна безпосередньо в застосунку «Київ Цифровий». Однак, якщо ви хочете заощадити на поїздках і користуєтеся Kyiv Smart Card, гроші на картку найпростіше переказати через сервіс Portmone. Операція займе лічені хвилини:

  1. У каталозі послуг виберіть вкладку «Електронні квитки».
  2. Перейшовши на сторінку оплати «Київ Цифровий», введіть номер транспортної картки та натисніть «Продовжити».
  3. Вкажіть кількість поїздок і дані банківської картки. Авторизовані користувачі можуть вибрати картку зі списку збережених в особистому кабінеті.
  4. Підтвердьте платіж.

Скористатися нашим сервісом для оплати проїзду можуть не лише мешканці столиці. Купити поїздки у два кліки за аналогічною інструкцією можуть пасажири комунального транспорту в Івано-Франківську, Тернополі, Вінниці та інших містах.

У разі оплати без реєстрації комісія становитиме 1% (щонайменше 3 грн). Тому набагато вигідніше авторизуватися на сайті або завантажити додаток Portmone. У цьому випадку купити поїздки можна без додаткових витрат, а зручні шаблони допоможуть заощадити час. Використовуйте найсучасніші платіжні інструменти Portmone!

Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах