Платіть так, як вам зручно: розрахункові операції від «Портмоне» тепер у «СОТА Каса»

Платіть так, як вам зручно: розрахункові операції від «Портмоне» тепер у «СОТА Каса»
Stanislav Shulga
Stanislav Shulga
2 192

Платіжний сервіс Portmone.com спільно з хмарним РРО «СОТА Каса» відкрив для своїх користувачів додаткові інструменти здійснення розрахункових операцій. Тепер у клієнтів малого та середнього бізнесу з’явилася можливість платити за товари або послуги у будь-який зручний для них спосіб.

Що таке «СОТА Каса»?

«СОТА» — сучасний хмарний вебсервіс, що допомагає бізнесу швидко розв’язувати питання електронного документообігу, ведення каси та звітності. Такий сервіс не потрібно встановлювати на ПК, а поточну документацію можна підписувати віртуально, навіть у планшеті або телефоні.

Починаючи з 1 серпня 2020 року в українців з’явилася можливість працювати без апаратних фіскальних реєстраторів. Їм на зміну прийшли онлайн-аналоги — хмарні РРО, завдяки яким можна швидко реєструвати чеки, товарні накладні та ліцензії. «СОТА Каса» на 100% забезпечує потреби малого та середнього бізнесу в реєстрації електронних чеків у ДПС. Крім того, хмарний продукт гарантує виконання всіх фіскальних функцій, зокрема автоматичне формування звіту про закриття зміни, підтримання роботи в режимі офлайн, внесення та вилучення готівки.

Переваги сервісу:

  • з «СОТА Каса» ви можете працювати на будь-якому електронному пристрої: смартфоні, комп’ютері, планшеті або ноутбуці;
  • реєстрація на сайті не займе багато часу;
  • формування звітів відбувається в автоматичному режимі;
  • оперативне здійснення фіскалізації;
  • цілодобовий доступ до хмарного РРО;
  • відправлення електронних чеків клієнтам на email.

Чому «Портмоне»?

Portmone — міжбанківська електронна платіжна система, що першою в Україні пройшла міжнародний аудит безпеки за стандартом PCI DSS і отримала сертифікат від компанії SRC. Платіжний сервіс швидко завоював популярність у користувачів і став зручною сучасною альтернативою класичному платіжному терміналу.

Як це працює? Уявіть, що ви вирішили придбати товар у магазині та хочете розрахуватися банківською карткою, але терміналу там немає. З пропозицією «Портмоне» і «СОТА Каса» власникам навіть не потрібно замислюватися про його купівлю. Завдяки спільній роботі сервісів тепер приймати платежі можна в будь-який спосіб на вибір покупця.

Які переваги отримують клієнти, підключаючи Portmone:

  • економія коштів. Користуватися послугами «Портмоне» для власника бізнесу вигідніше, ніж підключати торговий еквайринг і платити комісію від обороту (особливо з урахуванням витрат на купівлю устаткування і паперу);
  • безконтактний та простий офлайн-розрахунок, зручний і для продавця, і для покупця. Рахунок надсилається на телефон клієнта у вигляді SMS-повідомлення. Також просто в магазині можна просканувати QR-код. Наступний крок — підтвердження оплати в телефоні та отримання чека;
  • зручні інструменти для розсилання рахунків. Дані можна надіслати на електронну пошту, за допомогою SMS-повідомлення або посилання в будь-який месенджер;
  • оплата товарів, сервісів або послуг будь-яким зручним способом для клієнтів просто зі смартфона (Google Pay або Apple Pay);
  • можливість надсилати рахунки за допомогою даних дисконтної картки клієнта.

Якщо ви вже підключені до систем «Портмоне» і «СОТА Каса», скористайтеся спеціальною пропозицією сервісів для простішого отримання платежів. Щоб активувати функцію, перейдіть до розділу «Налаштування» і у вікні «Платіжні сервіси» зареєструйте ідентифікатор вашого магазину, створений у рамках поточного договору з Portmone.com для отримання оплат через «СОТА Каса». Також тут можна вибрати період дії рахунку.

Як проводити розрахункові операції?

Ознайомтеся з докладною інструкцією для проведення розрахункової операції:

  1. У застосунку «СОТА Каса» у відкритій зміні натисніть кнопку «Новий чек».
  2. Внесіть у список усі необхідні товари та виберіть тип оплати «Портмоне».
  3. Виберіть варіант передавання рахунку для оплати вашому покупцеві (електронна пошта, SMS-повідомлення або QR-код).
  4. Введіть у потрібному полі номер телефону, ім’я клієнта та натисніть «ОК».
  5. Після цього посилання на оплату рахунку буде відправлене клієнтові за вказаним номером телефону.
  6. Користувач отримає повідомлення від сервісу «Портмоне» і оплатить рахунок у зручний для нього спосіб.
  7. Після вдалої оплати в «СОТА Каса» надходить підтвердження від «Портмоне» із зазначенням дати та часу проведення платежу.
  8. Щоб зареєструвати операцію, натисніть «Фіскалізувати чек».

Якщо ви ще не є користувачем «Портмоне», зареєструйтеся на сайті компанії. Для цього знадобиться виконати декілька нескладних дій, що займуть пару хвилин.


Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах