У Києві відновили роботу дитячі садки

У Києві відновили роботу дитячі садки
Stanislav Shulga
Stanislav Shulga
1 957

З 1 червня у столиці відкрилися 34 комунальні та 14 приватних дитячих садків, що раніше припинили роботу через запровадження воєнного стану. У західних і центральних областях України працюють близько тисячі дошкільних навчальних закладів. Рішення щодо відновлення навчально-виховного процесу приймаються в регіонах індивідуально з урахуванням багатьох факторів.

Як працюють дитячі садки в столиці та регіонах України

За словами мера Києва, відкриття дитсадків — непросте, але необхідне рішення для столиці, оскільки більшість батьків працюють, зокрема залучені у сфері критичної інфраструктури. Підстава, на якій дитину приймають до дошкільного закладу, — довідки з місця роботи обох батьків.

Зараз у столиці відкрилися тільки ті садки, в яких обладнане укриття або такі приміщення знаходяться неподалік. З 1 червня запрацювали комунальні заклади дошкільної освіти в таких районах:

  • Голосіївський та Солом’янський — по 6;
  • Шевченківський — 5;
  • Дніпровський — 4;
  • Оболонський, Подільський, Святошинський — по 3;
  • Дарницький — 2;
  • Деснянський та Печерський — по 1.

У Київській області в травні відновили роботу 56 дитячих садків. З них найбільша кількість — у Бучанському (15) і Фастівському (13) районах, найменша — в Обухівському (1) та Білоцерківському (2). Крім того, вже приймають дітей садки у Вінниці, Хмельницькому, Полтаві, Черкасах, а також у Рівному, Івано-Франківську та Львові.

Як заплатити за харчування дитини в дитячому садку в Києві

Оплатити харчування в садку, як і раніше, можна за кілька секунд за допомогою сервісу Portmone. Комісія під час транзакції не стягується. Потрібно зробити кілька простих кроків:

  1. У каталозі послуг перейдіть до розділу «Освіта».
  2. Виберіть іконку «Дитячі садки м. Київ».
  3. На сторінці оплати вкажіть ім’я та табельний номер дитини, дошкільний заклад і групу.
  4. Натисніть кнопку «Оплатити».
  5. У формі, що відкрилася, введіть дані банківської картки, а якщо ви авторизовані в системі — виберіть реквізити платника зі збережених в особистому кабінеті.
  6. Підтвердьте платіж.

Авторизовані клієнти можуть також зберегти шаблон, щоб не витрачати час на введення даних. Мешканці інших регіонів можуть платити за садок за реквізитами, зазначеними в платіжці. Використання нашого сервісу заощадить ваш час і допоможе якнайшвидше повернутися до робочого ритму життя.

Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах