На українські дороги повернулися камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху

На українські дороги повернулися камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху
Stanislav Shulga
Stanislav Shulga
2 456

З 16 травня відновили роботу прилади автофіксації перевищення швидкості та порушення ПДР. У Києві, Одесі, Житомирі, Тернополі, Івано-Франківську та інших містах України запрацювало 128 камер. На порушників чекають штрафи. Втім, за допомогою Portmone зробити платіж можна за пару хвилин, навіть не виходячи з автівки. Докладніше — в нашій статті.

Фіксація порушень на дорогах під час дії воєнного стану

З початку війни камери були вимкнені зі стратегічних міркувань. З 24 лютого по 15 травня постанови не виписувалися, а штрафи не нараховувалися. Проте зараз українці поступово повертаються до своїх міст, рух на дорогах активізується, що неминуче призводить до збільшення кількості правопорушень. До того ж через відсутність контролю деякі водії стали ігнорувати ПДР, що призводить до масштабних аварій. Розв’язанням проблеми стало ввімкнення систем автофіксації. З 16 травня правоохоронні органи знову отримують усю необхідну інформацію про події на дорозі, що суперечать правилам чинного законодавства.

У Департаменті патрульної поліції повідомляють, що на винесення постанови про правопорушення найближчим часом відводиться 2 місяці. Тому штрафи можуть приходити з запізненням. Нагадаємо, що раніше водій мав здійснити платіж протягом 30 днів з дати вчинення адмінпорушення, а за умови погашення протягом 10-денного терміну сума зменшувалася у 2 рази.

Як сплатити штраф за порушення правил дорожнього руху

Найшвидший та найзручніший спосіб оплати нарахованого штрафу пропонує сервіс Portmone. Для здійснення платежу достатньо зробити кілька простих кроків:

  1. У каталозі послуг виберіть вкладку «Податки, платежі до бюджету».
  2. На сторінці оплати знайдіть свій штраф за ІПН, техпаспортом або номером постанови.
  3. Введіть потрібну інформацію про порушення.
  4. Вкажіть дані банківської картки або виберіть реквізити зі збережених в особистому кабінеті (якщо ви авторизовані в системі).
  5. Підтвердьте платіж.

Гроші зараховуються миттєво. Електронний чек ви отримаєте на e-mail, котрий потрібно вказати, якщо операція здійснюється без попередньої авторизації. Вибирайте простий та надійний сервіс онлайн-платежів, користуйтеся Portmone та будьте уважними на дорозі!

Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах