Оформлення автоцивілки через Portmone: швидко, зручно та вигідно

Оформлення автоцивілки через Portmone: швидко, зручно та вигідно
Stanislav Shulga
Stanislav Shulga
1 692

Щоб застрахувати свою громадянську відповідальність на випадок ДТП, власникам автівок зовсім не обов’язково збирати повний пакет документів і відвідувати офіс страхової компанії. У разі використання онлайн-сервісу Portmone не доведеться навіть виходити з дому: процедура триватиме лише 5–10 хвилин. До того ж ви можете вибрати страховку з найвигіднішими умовами. Як це зробити? Зараз розповімо.

Для чого потрібна страховка ОСАГО

Зважаючи на те, що автомобілі та мотоцикли є джерелом підвищеної небезпеки, українське законодавство зобов’язує кожного власника транспортного засобу застрахувати свою автоцивільну відповідальність. Заздалегідь оформлений поліс автоцивілки дозволяє винуватцю аварії скоротити витрати: його страхова компанія повністю або частково сплатить ремонт авто потерпілого учасника ДТП, а також відшкодує збитки, завдані життю та здоров’ю людей.

Їзда без автоцивілки загрожує водієві у кращому разі штрафом від 425 до 850 грн, у гіршому — компенсацією наслідків аварії власним коштом.

Послуги з обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності мають право надавати лише ліцензовані компанії — члени МТСБУ. До речі, на нашому сервісі представлені виключно перевірені та надійні страховики, тому можливість натрапити на шахраїв виключена.

На який термін і суму оформлюється страховий поліс

Як правило, договір зі страховою компанією укладається на 12 місяців. Водії, що приїхали в Україну з-за кордону або не пройшли реєстрацію, можуть придбати тимчасову страховку, котра діє протягом 15 днів. Іноді у разі тимчасового користування транспортним засобом ОСЦПВ оформляють на пів року.

Вартість полісу залежить від таких критеріїв:

  • тип транспорту (приватний чи комерційний);
  • об’єм двигуна;
  • розмір франшизи;
  • вік водія;
  • місце реєстрації автівки (жителі великих міст платять більше).

Сума відшкодування майнових збитків за стандартним полісом становить 130 тис. грн на одного потерпілого (не більше ніж 650 тис. грн загалом на один страховий випадок), компенсація шкоди здоров’ю людини — 260 тис. грн.

Важливо! Заява на виплату відшкодування подається до страхової компанії не пізніше ніж через 3 дні після ДТП.

Покрокова інструкція з оформлення автоцивілки

Оформити обов’язкове страхування цивільної відповідальності власника авто через Portmone так само просто, як сплатити комуналку. Щоб придбати поліс, дотримуйтеся простої інструкції:

  1. У каталозі Portmone виберіть «Страхування», у списку компаній та послуг — «Автоцивілку».
  2. На сторінці оформлення ОСАГО введіть реєстраційний номер ТЗ, за необхідності вкажіть наявність пільг або ліцензії таксі.
  1. Заповніть поля, вказуючи детальну інформацію про автомобіль.
  1. Виберіть у списку потрібний варіант страховки. Для зручності ви можете відфільтрувати пропозиції за сумою франшизи або назвою компанії.
  1. Введіть інформацію про страхувальника, заповнивши поля онлайн-форми українською мовою.
  1. Після перевірки натисніть кнопку «Оформити поліс». На ваш телефон надійде пароль, що складається з 6 цифр. Введіть його у форму і підтвердьте намір оформити страховку. Далі вкажіть свою електронну пошту та дані банківської картки Visa/Mastercard. Якщо ви заздалегідь авторизувалися на сайті, виберіть одну з карток, збережених в особистому кабінеті.

Після здійснення платежу ви отримаєте квитанцію про оплату та поліс в електронному вигляді на e-mail.

Переваги оформлення автоцивілки на Portmone

  • Можливість ознайомитися з варіантами від страхових компаній — членів МТСБУ та оформити автоцивілку в кілька кліків;
  • комісія — до 2% від суми платежу (мінімум 2 грн);
  • вам не доведеться пред’являти паперові документи: всі дані вносяться в режимі онлайн;
  • інтуїтивно зрозумілий алгоритм оформлення та наявність підказок.

Вибирайте найвигідніші умови страхування та заощаджуйте час на придбанні ОСАГО — оформлюйте поліс через наш сервіс! Portmone — ваш надійний помічник у здійсненні будь-яких фінансових операцій.

Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах