З якого числа подавати показання лічильників електроенергії

З якого числа подавати показання лічильників електроенергії
Stanislav Shulga
Stanislav Shulga
2 731

У всіх регіонах України дані про фактичний обсяг спожитої електроенергії фіксуються наприкінці місяця та подаються до 2–3 числа включно. Постачальники комунальних послуг встановлюють різні терміни отримання інформації від споживачів. Щоб не забути, до якого числа передати показники за світло, використовуйте мобільні застосунки для планування з нагадуваннями.

На сайті Portmone можна оплачувати електроенергію та передавати показники лічильника в режимі онлайн. Щоб заощадити час і гроші, достатньо зареєструватися на сайті та уважно ознайомитися з інструкцією у цій статті.

Як передати показники на Portmone

Цю можливість мають ті, хто пройшов процедуру авторизації. Повідомити постачальникові електроенергії показники лічильника можна в особистому кабінеті. Дотримуйтеся такого алгоритму дій:

  1. Зайдіть до особистого кабінету.
  2. Створіть шаблон для оплати електроенергії та передачі показників:
  • оберіть у списку категорію «Комунальні послуги»;
  • оберіть серед компаній свого постачальника електроенергії;
  • вкажіть на сторінці номер особистого рахунку для оплати електрики;
  • клацніть на полі «Створити шаблон»;
  • зайдіть у категорію «Шаблони», виберіть ту саму компанію та вкажіть дані банківської картки, з якої плануєте оплачувати послугу;
  • зазначте адресу електронної пошти для отримання квитанцій.
  1. Виберіть у меню в особистому кабінеті функцію «Передача показників».
  2. Виберіть знову зі списку компаній свого постачальника електроенергії.
  1. Внесіть показники лічильника та натисніть кнопку «Передати показники».
  2. Система здійснить розрахунок використаної кількості електроенергії за місяць.

Ці дані надсилаються постачальникам комунальних послуг. Через кілька днів рахунки на оплату з’являються в особистому кабінеті користувача «Портмоне». На електронну пошту надходить повідомлення. Залишається лише сплатити рахунок онлайн у зручний час.

Якщо ви забули або не встигли вчасно передати показники, постачальник послуг розрахує середній обсяг, орієнтуючись на споживання в попередні місяці.

Як правильно знімати показники

Користувачам важливо знати, з якого числа подавати показники лічильників електроенергії та куди дивитися для фіксації обсягів споживання. Сьогодні експлуатуються 2 види приладів:

  • індукційні. Цифри на барабані, що показують витрату електроенергії, поділяються комою, рамками або кольором. Значення до цієї відмітки вказує на цілі одиниці кВт⋅год. Саме їх слід враховувати під час передачі даних лічильника. Якщо остання цифра не відокремлена жодним із цих способів, слід враховувати все число на барабані;
  • електронні. На табло вказується дата та час, напруга (V), сила струму (А), кіловат-години (kWh). Дочекайтеся появи на панелі цифр, що позначають kWh. Значення до точки (4–6 цифр) — цілі кіловат-години, після (1–3 цифри) — десяті частки. Як і у випадку з індукційним лічильником, необхідно вказувати лише цілі значення.

Більшість споживачів використовують 2- та 3-тарифні прилади. У таких лічильниках вартість електроенергії змінюється залежно від часу. У різні періоди доби кінцева вартість розраховується шляхом множення тарифу на певний коефіцієнт.

Якщо у вас встановлений такий лічильник, треба послідовно внести показники зон «день» і «ніч». Постачальник електроенергії визначить середньодобовий результат і загальні обсяги за місяць.

Інші способи подачі показників лічильника світла

Особистий кабінет Portmone — найзручніший варіант. Але є також інші способи взаємодії з постачальником електроенергії:

  • сайт;
  • сторінки в соціальних мережах;
  • кол-центр;
  • відділ обслуговування клієнтів.

Незалежно від вибору способу необхідно дотримуватися встановлених термінів передачі показників лічильників електроенергії.

Переваги Portmone.com

Користувачі сервісу отримують можливість подавати показники лічильників по всіх комунальних послугах і оплачувати їх на одному сайті. Для цього потрібен лише електронний пристрій із підключенням до інтернету. У відгуках про Portmone клієнти відзначають додаткові переваги:

  • великий вибір послуг;
  • швидкі транзакції;
  • зручний інтерфейс;
  • надійність і безпека;
  • вигідні тарифи, регулярні акції та знижки.

Тут створено найкращі умови для здійснення платежів онлайн. Реєструйтеся на нашому сайті та переконайтеся в цьому самостійно!

Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах