Швидкі кредити на картку: можливості для клієнтів Portmone

Швидкі кредити на картку: можливості для клієнтів Portmone
Stanislav Shulga
Stanislav Shulga
1 691

Коли кошти потрібні терміново, а власних фінансових ресурсів не вистачає, ситуацію рятує позика. Послуга швидких онлайн-кредитів на картку досить популярна в Україні. Її надає безліч мікрофінансових організацій (МФО). Сервіс Portmone потурбувався про те, щоб ви могли обрати кредитний продукт з оптимальними умовами, швидко оформити позику та навіть отримати кешбек.

Що таке МФО, та чому вони настільки поширені?

Мікрофінансові організації — це компанії, що пропонують населенню мікрокредити. Невеликі суми надаються на короткий термін, а скористатися послугою можуть фізичні особи та представники малого бізнесу.

МФО гарантують швидкий та зручний доступ до грошей з мінімумом документів і умов. Це робить їхні послуги привабливими для людей, що шукають швидкі та легкі в оформленні позики. Завдяки Portmone процес стає ще простішим: на нашому сайті та в мобільному застосунку ви знайдете пропозиції від надійних кредитних організацій та зможете швидко подати заявку в будь-який час і з будь-якого місця.

Плюси та мінуси швидких кредитів

Переваги онлайн-позик на картку від МФО:

  • швидке оформлення. У більшості організацій процеси подання та розгляду запиту займають кілька хвилин;
  • усе відбувається онлайн. Авторизації за допомогою BankID та верифікації банківської картки достатньо, щоб підтвердити особу та отримати кредит без відвідування відділення;
  • мінімальні вимоги. Деякі МФО надають кредити людям з негативною кредитною історією або без неї взагалі. Більшості організацій не потрібні поручителі та документи, що підтверджують доходи;
  • додаткові можливості. Велика кількість компаній пропонує перше оформлення позики зі зниженою відсотковою ставкою. 

Недоліки швидких кредитів:

  • висока відсоткова ставка порівняно з аналогічними умовами банківських кредитів. Тому переплата може бути досить суттєвою;
  • короткий термін позики — декілька тижнів або місяців;
  • суворі санкції за прострочення: висока пеня, штрафи, залучення колекторських компаній.

До недоліків також можна додати ризик шахрайства, адже на ринку діє багато неліцензованих організацій. Ось чому важливо обирати перевірені МФО на сайті Portmone. Ми співпрацюємо виключно з найвідомішими офіційними мікрофінансовими організаціями України.

Чим відрізняється банківська картка з кредитним лімітом від позики МФО?

Це два різних фінансових продукти, що мають свої особливості. Кредитну картку надає клієнтові банк на певний період часу з можливістю повторного використання. Тобто, потрібно стати клієнтом фінансової організації та підтвердити свою платіжну спроможність. Кредитний ліміт — це максимальна сума, яку може позичити власник рахунку. Її можна використовувати, щоб здійснювати покупки в магазинах або онлайн, оплачувати послуги, а також знімати готівку з банкоматів. Позичену суму треба повернути з урахуванням відсотків за користування кредитом.

Позика МФО є одноразовим кредитом, який потрібно повернути в термін, встановлений угодою. Цю позику організації надають швидше та на лояльніших умовах, але й правила повернення суворіші: мова йде про коротші строки та вищі відсотки.

Банківська кредитна картка з кредитним лімітом може бути зручнішим і вигіднішим варіантом для тих, хто планує здійснювати регулярні покупки та платежі. Позика від МФО — ідеальне рішення у випадках, коли гроші потрібні терміново.

Що чекає на позичальника в разі несплати?

На клієнта МФО, що допустив протерміновану заборгованість, чекає чотири сценарії розвитку подій:

  1. Дзвінки та повідомлення від служби підтримки МФО з нагадуваннями. Часто співробітники телефонують не лише боржникові, але й членам його сім’ї.
  2. Нарахування додаткової комісії та штрафних платежів, що значно збільшують загальну суму боргу.
  3. Погіршення кредитної історії, що зробить неможливим оформлення будь-яких позик у майбутньому.
  4. Передача боргу колекторській компанії, що може звернутися до суду або впливати на боржника іншими законними методами.

Тому вкрай важливо тверезо оцінювати власні доходи та можливість повернення боргу, а в разі виникнення проблем своєчасно звернутися в МФО з проханням про зміну термінів повернення чи інші лояльні дії.

Як швидко погасити борг?

Якщо у вас є борг перед МФО, то найкращим варіантом є вчасне повернення коштів, щоб уникнути штрафних платежів і додаткових витрат. Якщо ви не встигаєте розрахуватися, спробуйте зв’язатися з надавачем позики, щоб домовитися про розстрочку або реструктуризацію боргу. Ось кілька кроків, які можна виконати боржнику:

  1. Перевірте, скільки грошей вам потрібно повернути МФО. Ви можете знайти цю інформацію в офіційному документі про позику, електронному листі або на сайті МФО.
  2. Зв’яжіться з МФО і попросіть про можливості відстрочки платежу. Будьте готові надати документи, що підтверджують ваші фінансові труднощі: наприклад, лікарняний лист.
  3. Обговоріть різні варіанти погашення боргу. Це може допомогти вам зберегти ваш кредитний рейтинг і уникнути штрафних санкцій.
  4. Дотримуйтеся нових умов, які пропонує позичальник.
  5. Після того, як ви оплатили свій борг, вимагайте документального підтвердження від МФО.
Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах
Коментарі