Положення про конфіденційність

Bohdan Kryvenko
Bohdan Kryvenko
114

Дата вступу в силу: 19 квітня 2021 р

Компанія Portmone розробила це Положення про конфіденційність, щоб роз’яснити порядок
збору, обробки, розкриття, збереження і передачі Ваших Персональних даних, що надаються
при відвідуванні наших Сайтів і при використанні наших Послуг.

  1. Визначення
  2. Загальні відомості
  3. Які Персональні дані ми збираємо?
  4. Які правові підстави для використання отриманих персональних даних?
  5. Як довго ми зберігаємо Персональні дані?
  6. Як ми обробляємо Персональні дані?
  7. Чи передаємо ми Персональні дані?
  8. Як ми працюємо з іншими службами та платформами?
  9. Як ми передаємо дані за кордон?
    10.Як ми використовуємо файли cookies та технології відстеження?
  10. Які варіанти захисту конфіденційності Вам доступні?
    12.Які Ваші права?
    13.Як ми захищаємо Ваші Персональні дані?
    14.Чи можуть діти користуватися нашими Послугами?
    15.Що ще Вам необхідно знати?
    16.Контакти
    17.Додаткова інформація
  1. Визначення
    Аккаунт – персональний обліковий запис Користувача на Сайті, що дозволяє надавати та
    змінювати Користувачем свої реєстраційні дані в тому числі Персональні дані, оформити
    замовлення на доставку регулярних рахунків, сформувати шаблони платежів, налаштувати
    автоматичні оплати рахунків, приймати участь в акціях, отримувати індивідуальні пропозиції
    та скористатись іншими фунціональнональностями які пропонує Portmone.
    Інформація про пристрій – дані, які можуть автоматично збиратися з будь-якого пристрою,
    що використовується для доступу до Сайтів або Послуг. Така інформація може включати,
    крім іншого, тип, мережеві підключення, назва і IP-адресу Вашого пристрою, інформацію про
    веб-браузер і інтернет-з’єднаннz, використовуваних Вами на пристрої для доступу до Сайту
    або Послуг, Відомості про місцезнаходження, інформацію про додатки, завантажених на
    пристрій, і біометричні дані.
    Відомості про місцезнаходження – інформація, яка з розумною точністю вказує Ваше місце
    розташування, використовуючи, наприклад, координати довготи і широти, отримані через
    GPS, Wi-Fi або тріангуляцію з використанням вузлів стільникового зв’язку.
    Portmоne – Товариство з обмеженою відповідальністю “Фінансова компанія МБК” (Код
    ЄДРПОУ 37973945, адреса місцезнаходження: Україна, 04073, м Київ, проспект Степана
    Бандери, буд. 16-Б) та афілійовані компанії: ТОВ “Портмоне”, ТОВ “Будус-Інвест”. У цьому
    Положенні про конфіденційність для позначення Portmone іноді використовуються слова
    «ми», «нас» і «наш» в залежності від контексту. Portmone є володільцем персональних
    даних, розпорядником персональних даних в значенні Закону України «Про захист
    персональних даних».
    Персональні дані – інформація, яку можна пов’язати з певною фізичною особою або щодо
    фізичної особи, яку можна прямо або побічно встановити за допомогою такої інформації.
    Персональні дані можуть включати, крім іншого, ім’я, поштову адресу (включаючи адресу для
    виставлення рахунку і адресу доставки), номер телефону, адресу електронної пошти, номер
    платіжної картки, інші фінансові відомості про рахунок, номер рахунку, дату народження і
    реквізити які засвідчують особу державного зразка (наприклад, водійське посвідчення,
    паспорт і т. д.).
    Обробка – будь-який метод або спосіб, яким ми обробляємо Персональні дані або набори
    Персональних даних, в тому числі за допомогою автоматичних засобів. Обробка включає
    збір, запис, організацію, структурування, збереження, адаптацію або зміну, вилучення,
    консультування, розкриття за допомогою передачі, поширення або надання доступу іншим
    чином, упорядкування або комбінування, блокування, стирання чи знищення Персональних
    даних.
    Послуги – платіжні послуги, послуги з обробки даних, будь-які інші послуги роботи, товари,
    контент, можливості, технології або функції, а також всі відповідні веб-сайти, програми та
    послуги, які пропонує Вам Portmone.
    Сайти – веб-сайти, мобільні додатки, офіційні платформи соціальних мереж та інші
    інтернет-майданчики, які використовуються компанією Portmone для пропозиції своїх Послуг
    або містять посилання на це Положення про конфіденційність.
    Технічні дані про використання – інформація, яку ми збираємо з Вашого телефону,
    комп’ютера або іншого пристрою, який Ви використовуєте для доступу до Сайтів або Послуг.
    Технічні дані про використання показують, як Ви використовуєте Сайти та Послуги. Це
    можуть бути дані про те, що Ви шукали й переглядали на Веб-сайтах і як використовували
    Послуги, включаючи Ваші IP-адресу, статистичні дані по завантаженню та перегляду
    сторінок, веб-сайти, які Ви відвідували до приходу на Сайт, а також іншу інформацію щодо
    використання і перегляду, зібрану за допомогою файлів cookies.
    Користувач – фізична особа, яка користується Послугами або відвідує Сайти.
  2. Загальні відомості
    Це Положення про конфіденційність поширюється на Ваші Персональні дані під час
    відвідування Сайтів або використання Вами Послуг і не поширюється на веб-сайти або
    послуги, які не належать нам чи не контролюються нами, включаючи веб-сайти або послуги
    інших Користувачів Portmone.
    Це Положення про конфіденційність розроблено з метою допомогти Вам отримати доступ до
    інформації про наші методи захисту конфіденційності і зрозуміти, які можливості захисту
    конфіденційності Вам доступні при використанні наших Послуг. Це Положення про
    конфіденційність може включати додаткові повідомлення, що стосуються відповідних Сайтів
    і Послуг. Додаткова інформація з реєстру Національного банку України: ТОВ “ПОРТМОНЕ” та
    ТОВ “ФК МБК”
    Відвідуючи Сайти або користуючись Послугами, Ви цим надаєте нам, Portmone, а також
    нашим афілійованим компаніям і третім особам, що здійснюють процедури та надають
    послуги ідентифікації, спрощеної ідентифікації або верифікації, дозвіл на такі операції c
    Вашими персональними даними, зібраними нами, нашими афілійованими компаніями і
    третіми особами, які здійснюють процедури та надають послуги ідентифікації, спрощеної
    ідентифікації або верифікації відповідно до цього Положення про конфіденційність: обробка
    (збір, запис, систематизація, накопичення, зберігання, верифікація (оновлення, зміна), витяг ,
    використання, передача (включаючи поширення, розкриття, надання, доступ), знеособлення,
    блокування доступу, видалення або знищення). Цим Ви підтверджуєте, що отримали
    повідомлення про можливу передачу Ваших Персональних даних в порядку, передбаченому
    цим Положенням про конфіденційність, і надаєте нам дозвіл на таку передачу.
  3. Які Персональні дані ми збираємо?
    Ми збираємо і зберігаємо Ваші Персональні дані під час відвідування Вами наших Сайтів
    або використання наших Послуг, в тому числі нижченаведені відомості.
    ● Інформація про реєстрацію і використання. Коли Ви реєструєтеся для
    використання наших Послуг та створюєте Аккаунт чи рахунок на оплату, ми збираємо
    Персональні дані, необхідні для того, щоб пропонувати і надавати запитувані Вами
    Послуги. Залежно від обраної Вами Послуги для створення Акаунту чи рахунку на
    оплату може знадобитися наступна інформація (перелік не є вичерпним): прізвище,
    ім’я, по-батькові, поштова адреса, контактний телефон і адреса електронної пошти;
    податковий номер (ідентифікаційний номер); дані, що підтверджують Вашу особу;
    логін та пароль; інформація про електронний платіжний засіб та/або платіжні
    реквізити; дані, що дозволяють запитувати рахунки у компаній постачальників послуг,
    товарів або робіт; інша інформація (платіжна поведінка та вподобання, мова, вік, дата
    народження, стать і сімейний стан) Ми можемо вимагати від Вас надати додаткові
    Персональні дані при використанні деяких наших Послуг.
    Для отримання доступу до деяких Послуг Portmone необхідно пройти реєстрацію –
    створення свого персонального облікового запису на Сайті (Аккаунт). Користувач може
    зареєструвати його самостійно та лише у випадку погодження з умовами цього
    Положення про конфіденційність. Користувачі несуть персональну відповідальність за
    всі дії, які вони здійснюють під час створення та використання Аккаунту. Наполегливо
    рекомендуємо не розголошувати логін/пароль доступу до Вашого Аккаунту стороннім
    особам, а також не використовувати на інших веб-ресурсах. Якщо Вам стало відомо
    про компрометацію логін/пароль або несанкціоновані дії з використанням Вашого
    Аккаунту просимо терміново повідомити Portmone.
    ● Інформація про операції та обслуговування. Коли Ви користуєтеся нашими
    Послугами або відвідуєте наші Сайти (наприклад, для здійснення покупок, оплати
    рахунків, обробки платежів або переказу грошових коштів), від правляєте
    повідомлення на поштові скриньки або іншими засобами, ми збираємо інформацію
    про операції, а також інші відомості, пов’язані з операцією, такі як розмір відправленої
    або запитаної суми, суми, сплаченої за товари або послуги, відомості про продавця,
    включаючи інформацію про будь-які фінансові інструменти, які використовуються для
    виконання операції, Інформацію про пристрій, Технічні дані про використання та
    Відомості про місцезнаходження.
    Оскільки Portmone здійснює обробку операцій з використанням електронних платіжних
    засобів і надає пов’язані послуги, Portmone може отримувати обмежені персональні
    дані Користувачів від інших учасників та членів платіжних систем, фінансових установ,
    банків та інших установ, пов’язаних з такими операціями, а також з інших відкритих
    джерел.
    ● Інформація про учасників. Коли Ви користуєтеся нашими Послугами або відвідуєте
    наші Сайти, ми збираємо Персональні дані, які Ви надаєте нам про інших учасників,
    пов’язаних з операцією.
    ● Переказ або запит грошових коштів. Коли Ви здійснюєте переказ або запитуйте
    переказ коштів, використовуючи Послуги, ми збираємо Персональні дані, такі як повне
    ім’я, поштова адреса, номер телефону та реквізити рахунку учасника переказу, який
    отримує кошти від Вас або відправляє кошти Вам. Обсяг таких Персональних даних
    може змінюватися в залежності від Послуг, використовуваних Вами для переказу або
    запиту коштів.
    ○ Оплата виставленого рахунку або запит про оплату виставленого рахунку
    іншою особою. Якщо Ви користуєтеся нашими Послугами, щоб оплатити рахунок за
    іншу особу або якщо Ви просите Користувача оплатити рахунок за Вас, ми збираємо
    такі Персональні дані особи власника рахунку, як повне ім’я, поштову адресу, номер
    телефону, адреса електронної пошти та номер рахунку, зазначений в рахунку на
    оплату, який Ви маєте намір оплатити самі або доручаєте оплатити третій особі.
    ● Поповнення рахунку. Якщо Ви користуєтеся нашими Послугами для поповнення
    свого банківського рахунка або будь-якого іншого рахунку, який у Вас може бути, або
    якщо Ви просите Користувача поповнити будь-який з таких рахунків, для виконання
    запиту ми можемо збирати Персональні дані іншої особи, отримані від Вас, або Ваші
    Персональні дані , отримані від іншої особи. Наприклад, якщо Ви використовуєте наші
    Послуги, щоб поповнити свій мобільний рахунок або розпорядитися про поповнення
    свого мобільного рахунку, ми можемо збирати Персональні дані та інші відомості,
    отримані від іншого учасника, включаючи номер мобільного рахунку.
    ● Персональні дані, надані Вами для отримання додаткових Послуг або певних
    інтернет-послуг. Якщо Ви запитуєте додаткову функцію Сайту або берете участь в
    ній, а також якщо Ви запитуєте розширені Послуги або іншу додаткову
    функціональність, ми можемо збирати додаткову інформацію про Вас. Ми відправимо
    Вам окреме повідомлення під час збору такої інформації, якщо використання таких
    Персональних даних буде відрізнятися від видів використання, зазначених у цьому
    Положенні про конфіденційність.
    ● Ваші Персональні дані, отримані зі сторонніх джерел. У тих випадках, коли це
    дозволено законодавством, ми збираємо дані з таких сторонніх джерел, як продавці,
    компанії, що підтримують платіжні гаманці (GooglePay, ApplePay, PayPal, тощо),
    постачальники даних і бюро кредитних історій.
    ● Інша інформація про використання Вами наших Сайтів і Послуг. Ми можемо
    збирати додаткову інформацію, отриману від Вас або з інших джерел, коли Ви
    контактуєте з нами, звертаєтеся в наші групи підтримки клієнтів або берете участь в
    опитуваннях або заходах.
  4. Які правові підстави для використання отриманих персональних даних?
    З метою дотримання вимог чинного законодавства, яке дозволяє нам обробляти персональні
    дані за умови, що у нас є для цього законні підстави, ми будемо керуватися однією з таких
    умов обробки:
    ● Виконання договору: обробка Ваших персональних даних необхідна для виконання
    наших зобов’язань за договором;
    ● Встановлений законом обов’язок: ми зобов’язані обробляти Ваші персональні дані з
    метою виконання встановленого законом обов’язку, наприклад, зберігання записів для
    надання інформації тому чи іншому державному органу;
    ● Законні інтереси: ми будемо обробляти інформацію про Вас, коли така обробка входить
    у сферу наших законних інтересів в процесі ведення законної діяльності і яка необхідна
    для її подальшого ведення, за умови, що подібна обробка інформації не порушує Ваші
    інтереси; або
    ● Ваша згода: ми можемо запитати у Вас згоду на обробку того чи іншого блоку Ваших
    персональних даних, при цьому обробка Ваших персональних даних буде проводитися
    лише за умови отримання Вашої згоди. Ви маєте право будь-коли відкликати свою згоду.
  5. Як довго ми зберігаємо Персональні дані?
    Ми зберігаємо Персональні дані в форматі, що дозволяє встановити особу, протягом
    мінімального періоду часу, необхідного для виконання нами своїх юридичних зобов’язань або
    нормативно-правових вимог, а також для досягнення наших бізнес-цілей. Ми можемо
    зберігати Персональні дані протягом періоду, що перевищує встановлений законом термін,
    якщо таке зберігання відповідає нашим законним комерційним інтересам і не заборонено
    законом. Якщо Ваш Аккаунт закритий, ми можемо вжити заходів для видалення (знищення)
    або переведення в анонімну форму (знеособлення) Персональних даних та іншої
    інформації, але залишаємо за собою право зберігати і використовувати дані так довго, як це
    необхідно для виконання вимог закону. Ми продовжимо використовувати і розкривати такі
    Персональні дані відповідно до цього Положення про конфіденційність.
    Використовувані нами файли cookies можуть мати певний термін дії, і якщо Ви не відвідуєте
    наші Сайти і не користуєтеся нашими Послугами протягом цього терміну, ці файли cookies
    автоматично відключаються, а зібрані дані видаляються. Додаткову інформацію дивіться в
    Політиці використання файлів cookies і технологій відстеження.
  6. Як ми обробляємо Персональні дані?
    Ми можемо виконувати Обробку Ваших Персональних даних з різною метою, дозволеною
    законодавством України про захист даних.
    ● Управління роботою Сайтів і надання Послуг, включаючи наступне:
    ○ здійснення платежу, переказ або запит коштів, оплата виставленого рахунку;
    ○ перевірка особи для надання доступу до Аккаунту;
    ○ взаємодія з Вами з питань, пов’язаних з Вашим Аккаунтом, Сайтами, Послугами або
    компанією Portmone;
    ○ встановлення зв’язку між Вашим Аккаунтом та стороннім рахунком або платформою, в
    т.ч. автоматичні оплати;
    ○ перевірка кредитоспроможності та інших аспектів фінансового стану, порівняння
    інформації для оцінки; а також
    ○ оновлення даних Вашого Аккаунту і Ваших фінансових відомостей.
    ● Вирішення бізнес-завдань, таких як моніторинг, аналіз і вдосконалення Послуг, а
    також підвищення продуктивності і функціональності наших Сайтів. Наприклад, ми
    аналізуємо поведінку користувачів і вивчаємо порядок використання Вами наших
    Послуг.
    ● Управління ризиками та захист Сайтів, Послуг і Вас від шахрайства за
    допомогою верифікації Вашої особистості; сервіси Portmone для управління
    ризиками та запобігання шахрайству використовують Персональні дані, інформацію
    про пристрій, Технічні дані про використання та Відомості про місцезнаходження з
    наших Сайтів і веб-сайтів, які пропонують Послуги Portmone, для виявлення та
    запобігання шахрайству та неправомірного використання Послуг.
    ● Виконання наших зобов’язань і забезпечення виконання умов наших Сайтів і
    Послуг, включаючи забезпечення відповідності діючому законодавству і
    нормативно-правовим вимогам.
    ● Задоволення наших законних інтересів, зокрема:
    ○ забезпечення дотримання умов наших Сайтів і Послуг;
    ○ вирішення повсякденних бізнес-задач, таких як моніторинг і аналіз;
    ○ управління ризиками, запобігання шахрайству та неправомірного використання
    Послуг;
    ○ знеособлення Персональних даних для надання третім особам (включаючи інші
    компанії та представників громадськості) агрегованих статистичних даних про те, як,
    коли і чому Користувачі відвідують наші Сайти і користуються нашими Послугами; а
    також
    ○ надання персоналізованих Послуг (послуги контекстної реклами), пропонованих
    Portmone на сторонніх веб-сайтах і в інтернет-сервісах. Ми можемо використовувати
    Ваші Персональні дані та інші відомості, зібрані відповідно до цього Положення про
    конфіденційність для надання Вам адресного контенту, функцій або пропозицій на
    сторонніх веб-сайтах.
    ○ спрощення пошуку і зв’язку з іншими особами. Наприклад, якщо Ви дозволили нам
    отримати доступ до Ваших контактів або опублікували свій профіль Аккаунту
    (гаманець Portmone), ми можемо запропонувати зв’язатися з людьми, з якими Ви
    можете бути знайомі, і допомогти іншим користувачам зв’язатися з Вами, щоб
    відправити Вам кошти, надавши їм можливість знайти Ваш профіль, коли вони будуть
    шукати Вас в сервісах Portmone по логіну, імені користувача, адресі електронної
    пошти або за номером мобільного телефону. Ми також можемо пов’язати все, що
    дізналися про Вас під час використання Послуг Вами і Вашими контактами, з
    інформацією, наданою Вами та іншими особами, щоб порекомендувати людей, з
    якими Ви, можливо, знайомі або хотіли б здійснювати операції за допомогою наших
    Послуг. Функції і можливості соціальної взаємодії, які можуть спростити використання
    Послуг, залежать від конкретної Послуги.
    ● Досягнення наступних цілей з Вашої згоди:
    ○ Надання Вам рекламних матеріалів про продукти і послуги компанії Portmone, а також
    продукти та послуги не афілійованих компаній. Ми також можемо виконувати Обробку
    Ваших Персональних даних для персоналізації певних Послуг та порядку
    обслуговування на Сайті з урахуванням Ваших інтересів на веб-сайтах Portmone і
    сторонніх веб-сайтах.
    ○ Використання файлів cookies та інших технологій відстеження для надання Вам
    адресного контенту, функцій, Послуг або пропозицій і (або) для роботи з іншими
    третіми особами, такими як продавці, рекламні або аналітичні компанії, з метою
    надання таких персоналізованих послуг (контекстна реклама ).
    ○ Надання Вам можливостей, функцій і пропозицій, доступних в певному регіоні, якщо
    Ви за допомогою Послуг надасте Відомості про своє місцезнаходження. Ми
    використовуємо цю інформацію для підвищення безпеки Сайтів і Послуг і для надання
    Вам Послуг з урахуванням свого місця розташування (таких як реклама, результати
    пошуку та іншого персоналізований контент.
    ○ Реагування на Ваші запити, наприклад на прохання зв’язатися з Вами з питання, з
    яким Ви звернулися в службу підтримки клієнтів.
    Акції, маркетингові заходи та опитування.
    Періодично Portmone може проводити різні акції, маркетингові заходи, пропонувати взяти
    участь у програмах чи інформаційно-рекламних заходах або опитуваннях на Сайті. Участь
    користувача в таких заходах передбачає можливість Portmone скористатися отриманою
    інформацією для надсилання індивідуальної пропозиції, вибору переможця, визначення
    результатів вікторини або опитування, а іноді – для публікації всієї сукупності відповідей чи
    результатів на Сайті або в засобах масової інформації. Крім зазначеної мети, Portmone
    зобов’язується не записувати і не враховувати на постійній основі надані користувачами
    відповіді та не давати посилання на особисті дані користувача. Отримані відповіді Portmone
    розглядає як статистичні дані анонімного походження, і зобов’язується не продавати та не
    передавати вказану інформацію якій-небудь третій стороні.
    Використання електронної пошти, поштові розсилки та масові повідомлення. Зазначені
    Користувачем контактні дані (номер телефону, поштова адреса, адреса електронної пошти)
    можуть використовуватись щоб:
    1) подякувати за зроблені зауваження та/або дати відповідь на задане питання
    (повідомлення користувача і відповідь зберігаються на той випадок, якщо листування матиме
    продовження);
    2) направити повідомлення про виставлені користувачу рахунки, квитанції на підтвердження
    ініціювання переказу коштів тощо;
    3) повідомити про зміни в налаштуваннях Сайту, зупинки в роботі Сайту, нові послуги та
    сервіси, іншу інформацію, що стосується Послуг Portmone. Portmone не використовує
    самостійно, зобов’язується не використовувати спільно з якою небудь третьою стороною
    контактні дані користувачів з метою розсилки спаму або повідомлень і інформації неетичного
    характеру, а також зобов’язується не продавати такі дані. Portmone використовуватиме Ваші
    контактні дані до того часу, поки Ви не направите нам повідомлення на адресу
    support@portmone.com та/або іншим способом про вимогу припинити використання
    контактних даних.
    Ви можете відкликати свою згоду в будь-який час і без будь-якої оплати. Додаткову
    інформацію про те, як це зробити, дивіться в розділі «Доступні варіанти захисту
    конфіденційності».
  7. Чи передаємо ми Персональні дані?
    Ми можемо надавати Ваші Персональні дані та іншу інформацію про Вас іншим особам
    різними способами, як це описано в даному розділі Положення про конфіденційність. Ми
    можемо надавати Ваші Персональні дані та іншу інформацію наступним особам в наступних
    випадках.
    Іншим членам групи компаній Portmone. Ми можемо надавати Ваші Персональні дані
    іншим членам групи компаній Portmone (афілійовані компанії), в тому числі в таких цілях:
    надання запитаних або схвалених Вами Послуг, управління ризиками, виявлення і
    запобігання потенційно незаконних або шахрайських дій і інших порушень наших політик і
    угод, управління доступністю продуктів, Послуг і каналів зв’язку Portmone і можливістю
    підключення до них.
    Іншим компаніям, що надають нам послуги. Ми передаємо Персональні дані стороннім
    постачальникам послуг, які надають послуги та функціональні можливості за нашою
    вказівкою і від нашого імені. Такі незалежні постачальники послуг можуть, наприклад,
    надавати Вам Послуги, виконувати перевірку Вашої особистості, допомагати в обробці
    операцій, відправляти Вам рекламні оголошення про наші продукти та послуги або надавати
    послуги підтримки клієнтам.
    Іншим фінансовим установам. Ми надаємо Персональні дані іншим фінансовим
    установам, з якими спільно створюємо та пропонуємо будь-які продукти. Такі фінансові
    установи можуть використовувати цю інформацію тільки для просування і пропозиції
    продуктів, пов’язаних з Portmone, якщо Ви не дасте дозвіл на інші види використання. Ми
    також можемо надавати Персональні дані в цілях обробки операцій, надання Вам переваг,
    пов’язаних з Вашими відповідними картами, і своєчасного оновлення Ваших фінансових
    відомостей.
    Іншим учасникам операцій під час використання Вами Послуг (наприклад, іншим
    Користувачам, продавцям і їх постачальникам послуг). Ми можемо надавати інформацію про
    Вас іншим особам, які беруть участь в обробці Ваших операцій, включаючи інших
    користувачів, яким Ви відправляєте переказ або від яких Ви їх отримуєте, а також продавців і
    їх постачальників послуг. Зазначена інформація може включати наступне:
    ○ Персональні дані та платіжні відомості, необхідні для проведення операції;
    ○ Персональні дані, які можуть допомогти іншим учасникам врегулювати суперечки,
    виявляти і запобігати випадкам шахрайства; а також
    ○ анонімні дані і дані аналізу ефективності, які можуть допомогти продавцям краще
    зрозуміти порядок використання наших Послуг та підвищити якість обслуговування
    користувачів.
    Іншим третім особам для досягнення наших бізнес-цілей або в порядку, дозволеному
    або запропонованому законодавством. Ми можемо передати інформацію про Вас іншим
    особам для досягнення комерційних цілей Portmone або у випадках, коли така передача
    дозволена або запропонована законодавством, в тому числі, якщо:
    ○ ми зобов’язані зробити це згідно з вимогами законодавства, судового рішення або
    нормативно-правових вимог;
    ○ Персональні дані передаються правоохоронним органам, державним посадовим
    особам або іншим третім особам при виклику до суду, на підставі судового наказу,
    інших судових розпоряджень або вимог, що поширюються на Portmone або компанії
    групи Portmone;
    ○ ми на власний розсуд вирішимо, що розкриття Персональних даних необхідно для
    запобігання шкоди здоров’ю, захисту життєво важливих інтересів людини або
    фінансового збитку, а також у зв’язку з розслідуванням можливої або фактичної
    незаконної діяльності;
    ○ інформація передається кредитним агентствам і обробникам даних для перевірки
    кредитоспроможності, протидії шахрайству і забезпечення нормативно-правової
    відповідності;
    ○ це необхідно для розслідування порушень або забезпечення виконання угоди з
    користувачем або інших юридичних умов, дія яких поширюється на будь-яку Послугу;
    ○ це необхідно для захисту нашої власності, Послуг та законних прав;
    ○ Персональні дані передаються компаніям, з якими планується злиття або поглинання
    або це спрощує процес продажу бізнесу Portmone або його частини;
    ○ це здійснюється в зв’язку з постачанням і відповідними послугами для здійснення
    покупок за допомогою Послуги;
    ○ це допоможе оцінити ризики і управляти ними, запобігати шахрайським діям,
    спрямованим проти нас і наших користувачів, і шахрайські дії, пов’язані з нашими
    Сайтами або використанням наших Послуг, включаючи шахрайство проти наших
    ділових партнерів, стратегічних підприємств чи інших фізичних осіб;
    ○ Персональні дані передаються банкам-партнерам іншим учасникам карткових
    асоціацій відповідно до їх правил про включення в «чорний список»;
    ○ Персональні дані передаються кредитним і колекторським агентствам; а також
    ○ розкриття Персональних даних необхідно для проведення аудиту, забезпечення
    нормативно-правової відповідності та підтримки інших функцій корпоративного
    управління.
    За вашою вказівкою. Ми також будемо надавати Ваші Персональні дані та іншу
    інформацію за Вашою вказівкою, в тому числі в разі Вашого дозволу підключити Аккаунт до
    стороннього сервісу або платформи.
    Крім того, Portmone може надавати третім особам, включаючи інші компанії та
    представників громадськості, сукупні статистичні дані про те, як, коли і чому
    Користувачі відвідують наші Сайти і користуються нашими Послугами. За цими
    даними неможливо встановити Вашу особу і дізнатися про те, як Ви використовуєте
    Сайти або Послуги. Без Вашого дозволу ми не надаємо Ваші Персональні дані третім
    особам для реалізації ними своїх маркетингових цілей.
  8. Як ми працюємо з іншими службами та платформами?
    Ви можете підключити свій Аккаунт до стороннього сервісу або платформи. Для цілей цього
    Положення про конфіденційність термін «підключення Аккаунту» до такого сторонньому
    сервісу означає підключення Ваших ЕПЗ за Вашою вказівкою або з дозволу до іншого
    сервісу або к, які не є рахунком, платіжним засобом або платформою Portmone і які
    належать Вам або контролюються Вами на законних підставах. Якщо Ви дозволите таке
    підключення, компанія Portmone і третя особа будуть безпосередньо обмінюватися Вашими
    персональними даними та іншою інформацією. Приклади підключень Аккаунтів:
    ➢ до облікового запису в соціальній мережі або службі обміну миттєвими
    повідомленнями;
    ➢ до стороннього постачальника фінансових послуг або послуг агрегування даних, якщо
    Ви надасте такій компанії-постачальнику дані для доступу до Вашого Аккаунту;
    ➢ використання свого Аккаунту для платежів або надання дозволу на проведення
    рекурентних або автоматичних оплат.
    Якщо Ви вирішите виконати підключення Ваших рахунків, в т.ч. банквських, ми зможемо
    отримувати від третьої особи інформацію про Вас і використання Вами послуг цієї третьої
    особи. Наприклад, якщо Ви підключаєте свій Аккаунт до інших фінансових рахунків
    безпосередньо або через стороннього постачальника послуг, у нас може бути доступ до
    інформації про залишок на Ваших рахунках і про такі операції, як платежі і перекази
    грошових коштів. Ми будемо використовувати всю інформацію, отриману від третіх осіб
    через підключення рахунків, відповідно до цього Положення про конфіденційність.
    Розкриття і використання інформації, яку ми надаємо третій особі, здійснюється відповідно
    до положень про конфіденційність такої третьої особи. Перш ніж дозволити підключення
    рахунків, необхідно ознайомитися з положеннями про конфіденційність третьої особи, яке в
    результаті такого підключення отримає доступ до Ваших Персональних даних. Наприклад,
    отримавши Персональні дані, надані компанією Portmone, сторонній рахунок або платформа
    можуть в свою чергу передати їх деяким іншим особам, включно з членами громадськості, в
    залежності від політики конфіденційності, яка застосовується для такого рахунку або
    платформи.
  9. Як ми передаємо дані за кордон?
    Виконання наших операцій підтримується мережею комп’ютерів, хмарних серверів та інших
    інфраструктурних та інформаційних технологій, в тому числі, крім іншого, сторонніми
    постачальниками послуг.
    Такі постачальники можуть бути з інших юрисдикцій за межами України. Ми виконуємо певні
    заходи для захисту Ваших Персональних даних відповідно до законодавства України про
    захист даних.
    Якщо Ви здійснюєте операції з особами за межами України або підключаєте нашу Послугу до
    зарубіжних платформ, таким як соціальні мережі, ми повинні будемо передати Ваші
    Персональні дані цим особам для надання Вам Послуги.
  10. Як ми використовуємо файли cookies та технології відстеження?
    Сookie є невеликим обсягом даних, що відсилається Сайтом та зберігається браузером
    Вашого комп’ютера. Коли Ви користуєтеся нашими Послугами, відвідуєте наші Сайти або
    сторонній веб-сайт, щодо якого ми надаємо інтернет-послуги, ми, а також наші ділові
    партнери та постачальники можемо використовувати файли cookies та інші технології
    відстеження (далі спільно – «Файли cookies»), щоб розпізнавати Вас як Користувача і
    персоналізувати онлайн-обслуговування під час використання Послуги, інший
    онлайн-контент і рекламу, оцінювати і аналізувати ефективність рекламних кампаній, а також
    знижувати рівень ризиків, запобігати можливому шахрайство, забезпечувати безпеку наших
    Сайтів і Послуг і формувати атмосферу довіри. Крім того Portmone використовує стандартні
    журнали обліку веб-сервера для підрахунку кількості відвідувачів та оцінки технічних
    можливостей нашого Сайту. Ця інформація використовується для організації Сайту
    найзручнішим для користувачів способом, забезпечити відповідність Сайту
    використовуваним браузерам і зробити зміст сторінок Сайту максимально корисним.
    Portmone збирає певну інформацію під час Вашої взаємодії з нашою рекламою та
    мобільними додатками. Інформація, яку ми збираємо таким чином, може включати
    ІР-адреси, тип браузера, операційну систему, URL-адресу джерела посилання та інформацію
    про здійснені дії або взаємодії з нашими цифровими рішеннями. Portmone також може
    використовувати Інтернеттеги (чистий GIF-файл) для повернення інформації на веб-сервер.
    Деякі аспекти та можливості наших Послуг та Сайтів доступні тільки при використанні файлів
    cookies, і Ваше рішення відключити файли cookies або відмовитися від них може обмежити
    Ваші можливості при користуванні Сайтами і Послугами або позбавити Вас можливості
    користуватися ними.
    Do Not Track («Не відстежувати») – це додаткове налаштування браузера, за допомогою
    якого можна обмежити відстеження Ваших дій рекламодавцями та іншими третіми особами.
    Ми не реагуємо на сигнали Do Not Track.
    Додаткову інформацію про те, як ми використовуємо файли cookies дивиться в Політиці
    використання файлів cookies і технологій відстеження.
  11. Які варіанти захисту конфіденційності Вам доступні?
    Ви можете вибрати канали зв’язку і методи захисту конфіденційності з числа тих, що
    описуються в цьому Положенні про конфіденційність. Велика частина варіантів вибору
    пояснюється і пропонується під час реєстрації для отримання Послуги або використання
    Послуги, а також в контексті використання Сайту. Ви можете отримувати інструкції та
    підказки під час перегляду Послуг.
    ● Вибір, пов’язаний з персональними даними, які ми можемо збирати
    ○ Персональні дані. Ви можете не надавати Персональні дані, запитані компанією
    Portmone, але в цьому випадку деякі або всі Послуги можуть бути недоступні для Вас.
    ○ Місцезнаходження та інша інформація на рівні пристроїв. Пристрій, який Ви
    використовуєте для доступу до Сайтів або Послуг, може збирати інформацію про Вас,
    включаючи Відомості про місцезнаходження і про використання Сайтів і Послуг
    Користувачем, які компанія Portmone може потім збирати і використовувати. Для
    отримання відомостей про те, як обмежити збір і використання такої інформації,
    використовуйте налаштування пристрою.
    ● Вибір, пов’язаний з використанням нами Ваших Персональних даних
    ○ Відстеження в Інтернеті і контекстна реклама. Ми працюємо з партнерами і сторонніми
    постачальниками послуг для відправки Вам рекламних оголошень за допомогою
    файлів cookies і веб-маяків, пов’язаних з рекламою. Ви можете відмовитися від
    сторонніх файлів cookies і веб-маяків, пов’язаних з рекламою, і в цьому випадку
    рекламний контент не буде добиратись на основі Ваших інтересів. Ви як і раніше
    будете бачити нашу рекламу на сторонніх веб-сайтах.
    ○ Пошук інших осіб і встановлення зв’язку з ними. Якщо така функція наявна, Ви можете
    управляти пошуком інших осіб і встановленням зв’язку з ними для використовуваної
    Послуги.
    ● Вибір, пов’язаний з підключенням
    Якщо Ви дозвольте підключення Аккаунту до стороннього ресурсу або платформи,
    наприклад до облікового запису в соціальній мережі, Ви можете управляти параметрами
    підключення зі свого Аккаунту або зі сторонньою платформи чи ресурсу.
    ● Вибір, пов’язаний з комунікаціями і рекламою
    ○ Адміністративні комунікації. Ми будемо надсилати Вам повідомлення, які ми
    зобов’язані або вважаємо за необхідне відправляти Користувачам наших Послуг, а
    також повідомлення з важливою інформацією і інші повідомлення. У Вас може бути
    можливість вибрати канал зв’язку і формат для отримання цих повідомлень.
    ○ Інформацію про те, як налаштувати необхідні установки файлів cookies, дивіться в
    Політиці використання файлів cookies і технологій відстеження.
    ● Вибір, пов’язаний з Вашої реєстрацією і відомостями в Аккаунті
    ○ Як правило, якщо у Вас є Аккаунт, Ви можете переглядати і редагувати Персональні
    дані. Для цього необхідно увійти в систему, а потім обновити інформацію самостійно
    або зв’язавшись з нами. Направте нам запит, якщо у Вас немає Аккаунту або якщо
    виникли питання за даними в Аккаунті або іншими Персональними даними.
    ● Вибір, пов’язаний з каналами зв’язку
    Повідомлення, попередження і новини від нас:
    ○ Маркетинг. Ми можемо відправляти Вам рекламний контент щодо наших Сайтах,
    Послугах та продуктах, про продукти, що пропонуються спільно з іншими фінансовими
    установами, а також про продукти і послуги неафілійованих третіх осіб і членів групи
    компаній Portmone по різних каналах зв’язку (наприклад, електронна пошта, текст,
    спливаючі вікна, push-повідомлення та додатки для обміну повідомленнями). Щоб
    відмовитися від розсилки нами маркетингових повідомлень, дотримуйтесь інструкцій в
    отриманому повідомленні. Якщо у Вас є Аккаунт в нашій системі, Ви також можете
    вказати в налаштуваннях Аккаунту свої переваги щодо таких повідомлень. Для
    повідомлень, відправлених за допомогою push-повідомлень, можна задати відповідні
    налаштування на своєму пристрої.
    ○ Інформаційні та інші повідомлення. Ми будемо надсилати Вам повідомлення, які ми
    зобов’язані або вважаємо за необхідне посилати Користувачам наших Послуг,
    повідомлення з важливою інформацією, а також інші повідомлення з Вашого запиту.
    Ви не можете відмовитися від отримання цих повідомлень. Однак у Вас може бути
    можливість вибрати канал зв’язку і формат для отримання цих повідомлень.
  12. Які Ваші права?
    З урахуванням обмежень, встановлених законодавством України про захист даних, Ви маєте
    певні права щодо своїх Персональних даних. Зокрема, у Вас є права на доступ,
    виправлення, обмеження, спростування, стирання і перенесення даних. Зв’яжіться з нами,
    якщо захочете скористатися цими правами. Якщо Ви запитуєте доступ до всіх своїх
    Персональних даних, які є у Portmone, для підтвердження Вашої особистості потрібно
    надати документ з фотографією.
    Як правило, якщо у Вас є Аккаунт для будь-якої з наших Послуг, Ви можете переглядати і
    редагувати Персональні дані. Щоб зробити це, увійдіть в систему і самостійно поновіть
    інформацію. Portmone може використовувати механізм автоматичного ініціювання переказу
    або з Вашого дозволу, або якщо це дозволено законодавством України.
    Направте нам запит, якщо буде потрібна додаткова інформація про автоматичне ініціювання
    переказу.
    У відповідності до чинного законодавства, Користувач має право відкликати будь-яку згоду,
    надану нам раніше, або в будь-який час на законних підставах заперечити проти обробки
    своїх Персональних даних. Ми врахуємо таке рішення для всіх подальших дій. У деяких
    випадках це призведе до неможливості користуватися певними Послугами Portmone.
    Користувач, відповідно до чинного законодавства, може мати право: отримати
    підтвердження того, що ми зберігаємо його Персональні дані, просити про надання доступу
    до таких даних та отримувати відомості про те, які дані ми зберігаємо, отримувати копії
    Персональні даних, які ми зберігаємо, вносити зміни та доповнення та виправляти неточності
    Персональних даних, заперечувати проти обробки Персональних даних і вимагати
    блокування, анонімізації або, відповідно, видалення всіх або частини даних.
  13. Як ми захищаємо Ваші Персональні дані?
    Ми приймаємо технічні, фізичні та адміністративні заходи забезпечення безпеки для
    розумного захисту Ваших Персональних даних від втрати, неправомірного використання,
    несанкціонованого доступу, розкриття і зміни. Ці заходи безпеки включають брандмауери,
    шифрування даних, засоби контролю фізичного доступу в наші центри обробки даних і
    засоби контролю авторизації доступу до інформації.
    Для передачі даних використовується промисловий стандарт SSL-шифрування з
    використанням стійкої криптографії (довжина ключа 128 біт). При цьому сеансові (разові)
    ключі шифрування генеруються на підставі сертифікату безпеки Web-сервера, завіреного
    міжнародним сертифікаційним агентством Thawte Consulting, якому за замовчуванням
    довіряють основні браузери.
    Для запобігання шахрайству з використанням реквізитів електронних платіжних засобів всі
    операції, в яких використовуються дані про такі засоби, здійснюються в рамках окремого
    платіжного шлюзу і окремого сервера зі спеціальною системою контролю доступу. Персонал
    Portmone несе персональну кримінальну відповідальність за незаконні дії з номерами
    електронних платіжних засобів та конфіденційною інформацією Користувачів. Моніторингова
    система Portmone проводить онлайн-аналіз операцій Користувача та оцінює їх ступінь
    ризикованості. У випадку підозри в шахрайстві моніторингова система може відмовити в
    наданні Послуг.
    Ми забезпечуємо безпеку своїх систем і Послуг, а Ви відповідаєте за безпеку і
    конфіденційність своїх паролів і реєстраційних даних свого Аккаунту або профілю, а також за
    перевірку точності та актуальності своїх Персональних даних, які знаходяться в Portmone.
    Ми не відповідаємо за захист Ваших Персональних даних, наданих третій особі в результаті
    санкціонованого Вами дозволу.
  14. З якого віку можливо користуватися нашими Послугами?
    Сайти та Послуги не призначені для дітей віком до 14 років. Ми не збираємо навмисно
    інформацію, включаючи Персональні дані, у дітей або інших осіб, які не можуть
    користуватися нашими Сайтами і Послугами на законних підставах. Якщо ми дізнаємося, що
    отримали Персональні дані від дитини до 14 років, то негайно видалимо їх, крім випадків,
    коли ми згідно з вимогами закону зобов’язані зберігати такі дані. Повідомте нам, якщо
    вважаєте, що ми помилково або ненавмисно зібрали дані у дитини молодше 14 років.
  15. Що ще Вам необхідно знати?
    Внесення змін до цього Положення про конфіденційність.
    Ми періодично можемо переглядати це Положення про конфіденційність, щоб відобразити в
    ньому зміни, що стосуються нашої компанії, Сайтів або Послуг або внесені до відповідних
    законів. Нова редакція Положення про конфіденційність буде діяти починаючи з
    опублікованої дати вступу в силу.
    Якщо змінена версія включає суттєві зміни, ми повідомимо Вас про неї за 30 днів на Сайтах.
    Ми також можемо повідомляти Користувачів про зміну по електронній пошті або
    використовуючи інші засоби зв’язку.
  16. Контакти
    Ви можете зв’язатися з нами, якщо у Вас виникнуть питання загального характеру щодо
    цього Положення про конфіденційність, додаткових повідомлень або порядку обробки Ваших
    Персональних даних за електронною поштою support@portmone.com.
    Якщо Portmone не змогло задовольнити Ваші очікування або якщо Ви бажаєте подати
    скаргу у зв’язку з нашими процедурами захисту та використання Персональних даних,
    просимо повідомити про це. Для формування відповіді на Ваш запит, просимо зазначати
    повну інформацію про проблемне питання. Portmone намагається в розумні строки
    відповідати на всі запити і скарги.
    Якщо Ви не задоволені тим, як ми відреагували на Вашу проблему, Ви можете направити
    скаргу в наглядовий орган із захисту даних до Уповноваженого Верховної Ради України з
    прав людини.
    Зв’язатися з офіційним представником нашої компанії з питань захисту Персональних даних
    можна електронною поштою, відправивши повідомлення на адресу support@portmone.com з
    темою: “З питань захисту Персональних даних”, або листом на адресу офісу Portmone в
    Україні за адресою: 16-Б, пр-т Степана Бандери, Київ, 04073, Україна.
    Інші питання Ви можете узгодити в режимі 24/7 за телефонами: 044 200-09-02; 067
    408-29-77; 099 125-06-15
  17. Додаткова інформація
    Інформація, що наводиться в цьому розділі, може стосуватись Користувачів певного регіону,
    окремих Послуг тощо, або надається компанії Portmone третіми особами, з якими Ви можете
    взаємодіяти при використанні Послуг. Якщо у Вас виникнуть будь-які питання, що стосуються
    відомостей в цьому розділі, Ви можете направити нам запит.
    Google ReCaptcha
    На Сайтах і в межах Послуг Portmone може використовувати систему ReCaptcha. Ваше
    використання системи ReCaptcha підпадає під положення Політики конфіденційності Google і
    Умов використання цієї системи.
    Система ReCaptcha використовується тільки для захисту від спаму і протиправного
    використання.
    Місцезнаходження персональних даних: дата-центр Be Mobile, 04073, м. Київ, вул.
    Куренівська, 21-А
Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах
Коментарі