Як оплатити комуналку онлайн

Як оплатити комуналку онлайн
Stanislav Shulga
Stanislav Shulga
3 249

Оплата комунальних послуг — прямий обов’язок кожного власника нерухомості, а несвоєчасне погашення може призвести до негативних наслідків. Що ж робити, якщо накопичувати борги зовсім не хочеться, але відвідування відділення банку та очікування в черзі забирає надто багато часу? Сервіс Portmone пропонує зручну альтернативу — оплату в режимі онлайн. У цій статті ми розповімо, як оплатити комуналку швидко та без проблем.

Які комунальні послуги можна сплатити через Portmone

Користувачам сервісу не потрібно витрачати час на відвідування сайтів різних організацій. «Портмоне» пропонує можливість оплатити всі комунальні послуги:

  • електропостачання;
  • газ (використаний обсяг і транспортування);
  • опалення;
  • водопостачання;
  • ОСББ, квартплату та інші.

Є 2 способи оплати. Ви можете вибрати свого постачальника послуг у переліку компаній, що уклали контракт з Portmone. Другий спосіб — оплата за реквізитами, зазначеними в рахунку. Кожен з варіантів зручний і займає мінімум часу.

Як оплачувати комунальні онлайн через Portmone

Ми рекомендуємо пройти швидку процедуру реєстрації на сайті. Це дозволить отримати додаткові переваги в майбутньому. Але це не обов’язково: оплатити комуналку онлайн може будь-який відвідувач сайту Portmone. Якщо ви здійснюєте таку операцію вперше, дотримуйтесь цієї інструкції:

  1. Знайдіть у каталозі категорію «Комунальні послуги» та клікніть по ній.
  2. Виберіть у списку потрібного постачальника.
  3. Введіть у картці відповідної компанії особовий рахунок. Це індивідуальний номер, що дозволяє ідентифікувати кожного споживача.
  4. Зазначте суму.
  5. Вкажіть реквізити своєї банківської картки (номер, термін дії та код перевірки CVV).
  6. На ваш номер телефону надійде SMS від банку з одноразовим паролем для підтвердження транзакції. Введіть його в спеціальне поле. Підтвердіть платіж.

Якщо ви не знаходите постачальника послуг у списку наших партнерів, вкажіть у відповідному рядку свій регіон і введіть у спеціальному полі назву, ЄДРПОУ або IBAN (ця інформація зазначена в рахунках на оплату). Після цього дійте згідно з підказками системи.

Якщо ви пройшли реєстрацію на сайті Portmone, зберігайте шаблони миттєвих оплат в особистому кабінеті. Це дозволить прискорити виконання наступних транзакцій. Зареєстровані клієнти щомісяця отримують рахунки та нагадування про необхідність оплати. Ваш постачальник не є нашим партнером? Не біда, з сервісом «Портмоне» ризик прострочити платіж зводиться до мінімуму. Ви все одно отримаєте рахунок, в якому за замовчуванням буде зазначена сума 0 грн. Щоб оплатити комунальні послуги онлайн у цьому випадку, вкажіть актуальні цифри самостійно. Уточнити суму можна в паперовій платіжці або безпосередньо на сайті постачальника послуг.

У яких регіонах можна оплатити комуналку на сайті Portmone

Не має значення, де знаходиться ваша нерухомість: за допомогою сервісу «Портмоне» оплатити комунальні послуги можуть жителі всіх регіонів України. Вам знадобляться:

  • рахунки з реквізитами компаній;
  • гривнева картка українського банку з достатньою сумою;
  • електронний пристрій з доступом до інтернету.

Користувачі сервісу можуть платити комуналку в режимі онлайн, перебуваючи в будь-якій точці планети. Кошти надійдуть на рахунок постачальника послуг через кілька хвилин.

Комісія, що стягується під час оплати комуналки через Portmone

Оперативність транзакцій — лише одна з переваг сервісу. Користувачі сайту Portmone.com.ua отримують можливість оплатити комунальні послуги через інтернет без зайвих витрат. Тарифи залежать від компаній, послугами яких ви користуєтеся. Якщо постачальник уклав контракт з нашим сервісом, його клієнти оплачують комуналку без комісії. Під час оплати рахунків інших підприємств тариф складе до 1,5% від суми (не менше 3 гривень).

Користувачі, що пройшли процедуру реєстрації, можуть уникнути додаткових витрат. Активуйте пакет «Місяць» і оплачуйте комуналку без комісії! Ще один варіант — використовуйте кешбек.

Як отримати квитанцію після оплати комунальних послуг через Portmone

Якщо виникає спірна ситуація з постачальником послуг, наявність квитанції дозволяє довести відсутність заборгованості. Деякі споживачі не наважуються оплатити комуналку через інтернет через побоювання, що електронний формат документа не буде прийнятий як повноцінне підтвердження. Це не відповідає дійсності. Квитанція, що зберігається в особистому кабінеті користувача на сайті Portmone — офіційний документ, що містить ЕЦП. За необхідності її можна видрукувати та використовувати як доказ.

Клієнтам Portmone доступні кілька варіантів отримання квитанції:

  • після оплати на ваш email надходить підтвердження платежу. Щоб завантажити квитанцію, необхідно натиснути на відповідну кнопку в листі;
  • архів в особистому кабінеті. Ця функція доступна зареєстрованим користувачам. Ви можете знайти підтвердження будь-якого платежу за датою або назвою компанії;
  • якщо ви не зареєстровані в системі «Портмоне», зайдіть на вкладку «Квитанції», введіть дату оплати, код авторизації (дізнатися його можна в службі підтримки банку-емітента) та реквізити картки. Натисніть кнопку «Продовжити», й система знайде необхідну квитанцію;
  • ви можете замовити доставлення видрукованих квитанцій «Укрпоштою» або кур’єром. Зверніть увагу, що послуга є платною.

Що ще можна оплатити за допомогою Portmone

За допомогою нашого сервісу можна:

Ознайомитися з повним спектром послуг можна в каталозі на сайті «Портмоне». Ми пропонуємо зручні інструменти для проведення транзакцій і гарантуємо максимально швидке зарахування коштів. Сервіс забезпечує високий рівень захисту персональних даних користувачів. Portmone — найкраще рішення, коли справа стосується фінансових операцій!

Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах