Як сплатити штраф за порушення ПДР через інтернет і офлайн

Як сплатити штраф за порушення ПДР через інтернет і офлайн
azakharova
azakharova
1 745

Сплатити штраф при порушенні водіям України простіше за все на місці через термінал поліції. Але що робити, якщо при собі немає банківської картки? Або кількість коштів на ній обмежена? (она ограничена в любом случае, даже если там миллион. Лучше написать: недостатня) Та й термінал можна побачити не в кожній машині поліції. Є кілька альтернативних способів.

Онлайн-сервіс

Саме цей спосіб зручний тим, що заплатити штраф можна у будь-який час, вдома, в офісі або в дорозі, по всій території України. Використовуйте комп’ютер, ноутбук або смартфон з мобільним додатком: для сплати штрафу вам потрібно буде вказати серію постанови, її номер і особисті дані. Сплатити штраф можна карткою будь-якого банку. Після сплати штрафу ви отримаєте квитанцію про сплату на e-mail та свідоцтво про погашення — гроші надійдуть на рахунок казначейства. Що важливо, при цьому не потрібно буде ввести дані кредитної картки. Якщо до оплати будуть якісь запитання і вона не пройде, вам повідомлять після виконання операції. Також вам треба буде сплатити комісію, яку запитає сервіс. Після внесення коштів завжди зберігайте квитанцію про оплату для того, щоб у разі непередбачуваних обставин підтвердити факт переказу коштів.

На офіційному сайті банку

Це зручний спосіб сплати штрафів через інтернет, не позбавлений, однак, недоліків. По-перше, не у всіх банках України є можливість дистанційної онлайн-оплати штрафу за неправильне паркування або інше порушення. По-друге, майже всі банки, де передбачена послуга сплати штрафів, вимагають від водіїв спершу відкрити рахунок у їхній організації, що не завжди зручно.

Через «Приват 24»

Цей спосіб передбачає, що водій має власноруч вказати держказначейство, зазначене у бланку постанови, ввести особисті дані й номер постанови. Перед тим як сплатити штраф, завжди ретельно перевіряйте реквізити управління. Сервіс також має свої недоліки: так, поки ви нарешті зможете сплатити штраф за порушення ПДР, доведется здійснити чималу кількість переходів між сторінками.

Сплата у відділенні банку

Сплатити штрафи у такий спосіб вирішують найчастіше пенсіонери, далекі від інтернет-технологій. Це один із найменш зручних варіантів, позаяк вам доведеться вистояти довгу чергу до каси, а комісія становитиме рекордні 2–5% від суми платежу. Також до мінусів цього сервісу можна віднести прив’язку до розкладу роботи каси.

Сплата у сервісі Київського Департаменту патрульної поліції

Якща маєте бажання сплатити штрафи у такий спосіб, будьте готові їхати в Соломенський район (вул. Народного ополчення, 9), витрачати час на поиск нужного кабинету і знову стояти в черзі. Для того, щоб здійснити платіж, при собі необхідно мати паспорт та ІНПП, протокол чи постанову про порушення.

Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах
Коментарі