Депутати ухвалили заборону примусового стягнення комунальних боргів

Депутати ухвалили заборону примусового стягнення комунальних боргів
Stanislav Shulga
Stanislav Shulga
2 792

18 липня український парламент ухвалив законопроєкт №7531, що забороняє примусове стягнення простроченої заборгованості перед постачальниками комунальних послуг до закінчення дії воєнного стану. Для набуття чинності цієї норми закон має підписати Президент.

Ухвалення законів про скасування примусових заходів

Спроби закріпити в законодавстві тимчасову заборону стягнення комунальних боргів у межах виконавчого провадження раніше вже робилися парламентом. Попередній проєкт, підтриманий депутатами в травні 2022 року, було ветовано Президентом. На думку голови держави, документ не містив чіткого механізму застосування його положень, а також критеріїв визначення суб’єктів, котрих вони стосуються.

Цього разу Комітет ВР з питань правової політики пропонує ухвалити проєкт № 7531 щодо внесення змін до деяких пунктів Закону «Про виконавче провадження». Згідно з його положеннями, борги за комуналку тимчасово не стягуватимуться з фізосіб, підприємств оборонної сфери, військових частин, воєнних навчальних закладів та їхніх підрозділів.

Нагадаємо, що в Україні діє мораторій на нарахування штрафів і пені за прострочення, а деякі категорії громадян тимчасово звільнені від оплати комунальних послуг

Як оплатити комуналку за допомогою Portmone

Якщо ви живете у відносно безпечному регіоні та маєте постійне джерело доходу, по можливості оплачуйте електрику, газ, воду та обслуговування будинку вчасно. Саме від споживачів сьогодні залежить робота комунальних служб і постачальників послуг.

Зареєструвавшись на нашому сервісі та створивши шаблони платіжок, ви зможете щомісяця отримувати електронні квитанції та погашати заборгованість перед постачальниками комунальних послуг у 2 кліки. З Portmone ви можете робити платежі, навіть не виходячи з дому.


Сподобалась стаття? Оцініть, будь ласка. Автору буде приємно 😌
Та поділіться в месенджерах